Blogi

Emolan kyläkoulu aiotaan lakkauttaa

Kaupunki aikoo lopettaa Rouhialan koulun toiminnan ensi syksynä. Tämä perustuu 2018 tehtyyn päätökseen, mikä ei mielestämme ole enää validi. Emolan seura on mukana pelastamassa kouluamme. Ole sinäkin!

Lisää aiheesta löydät oheisesta adressista, jonka toivomme mahdollisimman monen allekirjoittavan

https://www.adressit.com/pelastetaan_rouhialan_koulu

Rouhialan koulun lakkauttamista ajetaan valheellisilla faktoilla

Rouhialan koulun lakkauttamisen perusteina käytetyt faktat ovat erittäin kyseenalaisia ja osin valheellisia. Lue tältä esitys, jossa käymme läpi faktat ja esitämme niistä kritiikkiä. 

— klikkaa tästä, pääset pdf dokumenttiin jossa käsitellään lakkauttamista — 

Emolan joulunavauksessa kävi kuhina

Emolan joulunavauksessa kävi kuhina

Emolan joulunavauksessa 27.11 saatiin maistella MiunJuurien (Kansankatu 13) herkkuja, kun ensimmäiset 70 saapunutta saivat Emolaseuran tarjoamana torttuja ja glögiä. Kaikki tortut menivät parempiin suihin! Muutakin hyvää löytyi kävijöille kahvilan vitriinistä ja myyjäisistä.

Leila Lehtinen ja Maria Yrjänheikki myivät tuotteitaan Emolan joulunavauksessa

Myyjäisistä löytyi Leila Lehtisen leivonnaisia ja myös Maria Yrjänheikin itse valmistamia ihania tonttulakkeja ja muita ompeluksia.

Varsinainen huippuhetki oli tietenkin joulupukin saapuminen. Pukilla oli kuin olikin aikaa pistäytyä tapahtumassa, vaikka kuulemma Korvatunturilla on edessä kiireisimmät ajat.

Joulupukki saapui Emolan joulunavaukseen Korvatunturilta

Myöhemmin klo 17:30 syttyivät vielä valot isoon kuuseen Päämäjänkadulla. Tästä annamme ison kiitoksen Noposille!

Noposten kuusi valaisee Emolan joulunajan

Jazzia ja illallista taivaan alla

Loppukesän iltaan Kansankatu 13 takapihalle oli kokoontunut n. 50 henkeä nauttimaan omista herkuista tai Miun Juuret -kahvilan ja Holvi-bistron menusta. Tunnelmasta vastasi lapsille suunnattu Kerttu Leppäsen iloinen musiikkiesitys ja CellarJazzDuo, joka tahditti herkuttelijoiden iltaa.

CellarJazzDuo esiintyy Emolan Illlallinen taivaan alla -tapahtumassa

Tapahtumaan sai tuoda omat pöydät ja tuolit ja paikalla nähtiinkin upeita kattauksia. Myös Emolaseura oli koristellut juhlapaikkaa viirein ja kukkasin.

Emolan Illallinen taivaan alla -tapahtumaan osallistujia

Illallinen taivaan alla järjestettiin jo toista kertaa Emolassa. Toivotaan, että tästä tulee jokavuotinen juhlailta, jossa emolalaiset ystävineen voivat kokoontua tapaamaan toisiaan.

Aurinkoinen Emolan siivouspäivä sai ihmisiä liikkeelle

Emolassa vietettiin 28.5.2022 valtakunnallista siivouspäivää. Aurinkoiseen kirppispäivään osallistui Emolassa noin viitisentoista kohdetta. Keli oli kuin morsian ja se saikin mukavasti ihmisiä liikkeelle. Käveleskelyn lomassa Emolan alueella on mahdollista ihastella vanhoja puutaloja ja keväisiä kukkivia puutarhoja.

Kaikenlaista tavaraa oli tarjolla kitarasta, leluihin, astioihin, kirjoihin ja huonekaluihin.

Emolan siivouspäivä järjestetään vuosittain ja sitä varten on perustettu Facebookiin Emolan siivouspäivä- sivu ja myös vuosittain oma FB-tapahtuma.

Emolan Siivouspäivään voi osallistua ilmoittamalla oman kirppispaikan Emolaseuralle.

Yritysesittelyssä Kauniiksi luotu

Yritysesittelyssä Kauniiksi luotu

Emolassa asuva Kirsi Kärkkäinen on toiminut yrittäjänä vuodesta 2018. Ensin hän otti asiakkaita vastaan kotona, mutta nykyään hänellä on kauneushoitola Kauniiksi luotu Mikkelin keskustassa, osoitteessa Maaherrankatu 12.

Kauniiksi luotu on paikka sinulle, joka kaipaat kiireetöntä kohtaamista kauneuden ja hyvinvoinnin äärellä. Saat henkilökohtaista palvelua rauhallisessa ja kauniissa ympäristössä, arkena ja juhlapäivänäsi.

Yrittäjä, SKY-kosmetologi ja värianalyytikko Kirsi Kärkkäinen tekee lämmöllä ja ammattitaidolla värianalyysit, meikkaukset, kasvo- ja vartalohoidot hierontoineen. Kirsi kouluttaa myös uusia Beauty Colors -värianalyytikkoja ja järjestää ohjelmaa niin polttareihin kuin koulutuspäiviin. Kysy rohkeasti lisää, niin räätälöidään sopiva kokonaisuus.

Ja muista, sinäkin olet kauniiksi luotu!”

Yhteystiedoista ovat muuttuneet:

Sähköinen ajanvaraus: booksalon.fi/kauniiksi-luotu
Osoite: Maaherrankatu 12, 2. krs
Palvelut: Värianalyysit, kasvohoidot, vartalohoidot, hieronnat, meikkaukset, ryhmätilaisuudet, luennot

Yritysesittelyssä Kontrastia

Kontrastia. Kuvausta Sinulle. Yritystä pyörittää valokuvaaja Pihla Liukkonen. 

Valokuvausta räväkällä ja värikkäällä otteella vielä huhtikuun ajan Kansankatu nro13 taidetalossa ja 1.5. alkaen Kontrastian tilat löytyvät osoitteesta Revonkatu 36.  www.kontrastia.fi

Millaisista kuvista sinä haaveilet? Ole yhteydessä ja suunnitellaan sinun näköiset kuvaukset. <3 Kevätterveisin, Pihla

Emolan seura haluaa olla tukemassa paikallisia yrittäjiä ja tekee esittelyn niistä omille sivuilleen. Haluatko olla mukana? Ota yhteys info@mikkelinemola.fi

IHAN TAVALLINEN TIISTAI

Valokuvia Sisiliasta

Päivä valkenee tavallisena tiistaina saarella nimeltä Sisilia. Aurinko värjää maiseman oranssin keltaiseksi. Viileys väistyy ja kuumuus hiipii päivään kuin huomaamatta. Puheensorina voimistuu, ihmiset kokoontuvat torille, jossa kauppiaat jo huutelevat päivän tarjouksia. Pyykit lepattavat iloisesti parvekkeilla ja kapeilla kujilla. Kissoja vilahtelee roskalaatikoissa ja mopopoika pujottelee taitavasti ruuhkaantuneen autojonon läpi. Tomeran näköinen nainen harjaa katua kotinsa edustalla, hyräilee itsekseen ja kommentoi aina välillä kipakasti naapurinsa edesottamuksia.
Tälläisina hetkinä tuntee kuinka vahvasti kaikki on läsnä tässä ja nyt. Elämä ihan tavallisena, arkisena ja samanaikaisesti niin rosoisen kauniina.
Nämä valokuvat kertovat juuri tuosta vahvasta tavallisuuden tunteesta ja siitä karusta, köyhästä kauneudesta, jonka kohtaa kulkiessaan sisilialaisilla kujilla ja toreilla. Vanhat talot huokuvat mennyttä glamouria, kukkuloiden rinteillä rönsyävät kaupungit ja horisontissa siintävä meri viimeistelevät maiseman. lhmisvilinä, vihannesvuoret, oliivit, yrtit ja kalat ja äyriäiset ja auringon eri väreihin maalaamat maisemat houkuttelevat kuvaamaan ja ikuistamaan kaikkea olevaa.
Valokuvaus on minulle harrastus ja intohimo. Olen muutamana syksynä viettänyt vähän pidemmän aikaa eteläisessä Sisiliassa Ragusan ympäristössä. Olen kuvannut siellä paljon. Olen tutkinut sikäläistä valoa, maisemaa ja ihmisiä.
Valo on valokuvan sydän. Sisilialainen valo on kaunista valoa ja sieltä saa kauniita kuvia. Mutta kuvasta tulee merkityksellinen vasta silloin kun sen jakaa jonkun kanssa. Silloin sen sydän alkaa sykkiä.
Erityisesti minua ilahduttaa se että voin jakaa kuvani täällä Sahanlahdessa, joka on minulle hyvin rakas paikka. Kausiveneilijän kotisatama ja kesäinen paratiisi Saimaalla, jonne on aina hyvä palata. Ja ne auringonlaskut Saimaalla tai Sisiliassa, yhtä kauniita kaikki. Niinkuin myös ne ihan tavalliset tiistait. Tervetuloa kuvien ääreen.
Mikkelissä 10.3.2020
Pirjo Lampinen

Näyttelyn paikka on Koskivahti ravintola, Sahanlahti Resort Puumala ja kuvat ovat nähtävissä koko kesän. Löydät kaikki kuvat myös Sahanlahden nettisivuilta ja kaikkista kuvista voit ostaa vedoksia.

 

Pirjo Lampinen on Emolassa asuva taiteilija. Pirjo kertoo kauniisti näin hänen näyttelystään . ” Mikä yhdistää Sisilialaisen ja Emolalaisen kauniin maiseman kuvaamisen? Se on se vahva tunne kokemus, jonka ihminen kokee sitä katsellessa. Se on sama, ollaanpa missä tahansa ❤︎ ”

Mansikoita

Emolan ruokapiirin kautta saat nyt herkullisia mansikoita. Mansikka jaon tekee Taikapuun Anne Haukivuorelta.Anne tekee jakoa noin kaksi kertaa viikossa Revonkatu 25 talon edustalla.  Lisää Taikapuusta löydät sivuilta https://www.facebook.com/taikapuumarjatarha/ ja mansikoita pääset tilaamaan ruokapiirin sivuilta https://www.facebook.com/groups/332581247420259/. Nyt herkutellaan.

Terkuin Emolan hallituksen Mari

Emolan joulun avaus järjestetään Emolassa Landeninmäen perinnetalolla 1.12.

Joulu tulee ja taas on aika kokoontua avaamaan joulu myös Emolaan <3

Emolan seuran hallitus on perinteisesti järjestänyt Emolan joulun avauksen joulukuun ensimmäisenä sunnuntaina, ja näin myös tänä vuonna. Tällä kertaa tapahtuma järjestetään Landenin mäen perinnetalolla, jonka käyttöä on pyritty lisäämään pitkin vuotta. Syksyllä pihassa tehtiinkin pienimuotoista muutosta poistamalla isot kasvatuslaatikot saaden näin tilaa erilaisille tapahtumille ja tilaisuuksille. Tapahtumaa varten piha valaistaan ja koristellaan. Joulupukkikin on kutsuttu käymään ja mahan saa täyteen riisipuuroa ja herkkuhampaan kolotuksen pois Lions Club Mikkelin Naisvuoren pipareila ja glögillä. Eikun tonttulakit päähän ja koko perheen voimin Landenin mäellä sunnuntaina 1.12. klo. 16-18.00

Ihanaa joulunodotusta kaikille,

toivottaa Terhi

Emolan seuran hallituksesta