IHAN TAVALLINEN TIISTAI

Valokuvia Sisiliasta

Päivä valkenee tavallisena tiistaina saarella nimeltä Sisilia. Aurinko värjää maiseman oranssin keltaiseksi. Viileys väistyy ja kuumuus hiipii päivään kuin huomaamatta. Puheensorina voimistuu, ihmiset kokoontuvat torille, jossa kauppiaat jo huutelevat päivän tarjouksia. Pyykit lepattavat iloisesti parvekkeilla ja kapeilla kujilla. Kissoja vilahtelee roskalaatikoissa ja mopopoika pujottelee taitavasti ruuhkaantuneen autojonon läpi. Tomeran näköinen nainen harjaa katua kotinsa edustalla, hyräilee itsekseen ja kommentoi aina välillä kipakasti naapurinsa edesottamuksia.
Tälläisina hetkinä tuntee kuinka vahvasti kaikki on läsnä tässä ja nyt. Elämä ihan tavallisena, arkisena ja samanaikaisesti niin rosoisen kauniina.
Nämä valokuvat kertovat juuri tuosta vahvasta tavallisuuden tunteesta ja siitä karusta, köyhästä kauneudesta, jonka kohtaa kulkiessaan sisilialaisilla kujilla ja toreilla. Vanhat talot huokuvat mennyttä glamouria, kukkuloiden rinteillä rönsyävät kaupungit ja horisontissa siintävä meri viimeistelevät maiseman. lhmisvilinä, vihannesvuoret, oliivit, yrtit ja kalat ja äyriäiset ja auringon eri väreihin maalaamat maisemat houkuttelevat kuvaamaan ja ikuistamaan kaikkea olevaa.
Valokuvaus on minulle harrastus ja intohimo. Olen muutamana syksynä viettänyt vähän pidemmän aikaa eteläisessä Sisiliassa Ragusan ympäristössä. Olen kuvannut siellä paljon. Olen tutkinut sikäläistä valoa, maisemaa ja ihmisiä.
Valo on valokuvan sydän. Sisilialainen valo on kaunista valoa ja sieltä saa kauniita kuvia. Mutta kuvasta tulee merkityksellinen vasta silloin kun sen jakaa jonkun kanssa. Silloin sen sydän alkaa sykkiä.
Erityisesti minua ilahduttaa se että voin jakaa kuvani täällä Sahanlahdessa, joka on minulle hyvin rakas paikka. Kausiveneilijän kotisatama ja kesäinen paratiisi Saimaalla, jonne on aina hyvä palata. Ja ne auringonlaskut Saimaalla tai Sisiliassa, yhtä kauniita kaikki. Niinkuin myös ne ihan tavalliset tiistait. Tervetuloa kuvien ääreen.
Mikkelissä 10.3.2020
Pirjo Lampinen

Näyttelyn paikka on Koskivahti ravintola, Sahanlahti Resort Puumala ja kuvat ovat nähtävissä koko kesän. Löydät kaikki kuvat myös Sahanlahden nettisivuilta ja kaikkista kuvista voit ostaa vedoksia.

 

Pirjo Lampinen on Emolassa asuva taiteilija. Pirjo kertoo kauniisti näin hänen näyttelystään . ” Mikä yhdistää Sisilialaisen ja Emolalaisen kauniin maiseman kuvaamisen? Se on se vahva tunne kokemus, jonka ihminen kokee sitä katsellessa. Se on sama, ollaanpa missä tahansa ❤︎ ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *